Receptbeskrivning

Krämig palsternackssoppa med rostad sötpotatis och ruccolarippel (lantmännen)

Ingredienser för
550 gr palsternackor
120 potatis
80 g gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
5 dl vatten
5 cl vispgrädde
1 msk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
160 g sötpotatis
1 msk olivolja
10 g ruccola
2 ml hackad vitlök
1 tsk citronjuice
1 msk olivolja


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
SOPPA:

Skala och skär ner palsternacka, potatis, gul lök och vitlök i bitar.Fräs i olja i grytan. Tillsätt vatten. Koka tills rotfrukterna är mjuka. Häll i grädde och koka upp. Mixa till en slät soppa. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

ROSTAD SÖTPOTATIS:

Skala och tärna sötpotatisen. Vänd upp den med olivolja, salt och svartpeppar. Rostas på bleck i 180º i ca 10 minuter.

Skär sidfläsket i tärningar och stek i ugnen i 180º ca 10 min.

RUCCOLAOLJA/RIPPEL:

Mixa alla ingredienser och sila genom en finmaskig sil. Servera soppan med rostad sötpotatis, stekt sidfläsk och ruccolarippel, samt spenat- och solrosmuffins.

Visningar: 168
Inlagt 2013-01-26 14:45:37