Receptbeskrivning

Müsli

Ingredienser för
receptmedeltid: under 45 minportioner: 1,5 li


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Knaprig müsli
Det är enklare än du tror att göra sin egna knapriga müsli. Välj de frön och nötter du tycker bäst om, och ringla sirap, olivolja och ljuvlig kanel över dem. Högklassigt och saligt gott!
Betyg: 22 röster Mitt betyg:

+ Veckoplan+ Inköpslista+ Spara receptE-posta|Skriv ut
Ingredienser
1 l havregryn
4 dl rågflingor
2 dl solroskärnor
1 dl hasselnötter
1 dl vatten
1 dl lönnsirap eller ljus sirap
2 msk olja
1 msk malen kanel
10 torkade aprikoser
Så här gör du
Detta är ett recept från Buffé nr 8 2005
Sätt ugnen på 200° C.
Blanda havregryn, rågflingor och solroskärnor i en långpanna. Grovhacka nötterna och blanda med grynen.
Blanda vatten, sirap, olja och kanel. Häll blandningen över flingorna och rör om.
Rosta flingorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Rör om några gånger under tiden.
Hacka aprikoserna. Rör ner dem i flingblandningen och låt kallna.
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör glutenfri: använd rent havre och byt rågflingorna mot t ex hirs- eller boveteflingor.
Gör mjölkfri: byt filen mot mjölkfritt alternativ eller Solhavre.
Näringsvärde
ENERGI:
FETT:
1000 kJ / 240 kcal
10 g
Kommentarer

Visningar: 128
Inlagt 2013-01-26 15:31:18