Receptbeskrivning

Bästa pizzan

Ingredienser för
1 st jäst
4 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
10 dl vetemjöl
1 tsk salt
salami
rökt skinka
champinjoner
2 frp mozzarella, riven i påse


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
4 port = 4 stora runda pizzor som precis får plats på varsin plåt!

Rör ut jästen med en del av vattnet. Torrjäst blandas direkt i mjölet. Blanda jäst, vatten, olja, mjöl och salt till en slät deg. Ta upp den på bakbordet och arbeta den smidig (alternativt använd maskin). Lägg tillbaka den i bunken och låt jäsa övertäckt i ca 30 min.
Ta upp och arbeta ihop degen, dela den i 4 bitar. Delar av degen kan med fördel frysas in om inte 4 pizzor önskas! Knåda och platta ut den på mjölat underlag. Dra, vänd och sträck den tills den känns riktigt seg. Kavla till sist ut den tunt till runda kakor och lägg dem på bakplåtspapper. Låt jäsa 8-10 min. Lägg på fyllning, grädda i 225 grader i ca 10-12 min.

Visningar: 446
Inlagt 2013-01-27 07:29:12