Receptbeskrivning

GI-pizza med salami och rostade pinjenötter

Ingredienser för
4 st ägg
1 tsk salt
2 msk olivolja
2 dl vatten
6 msk fiberhusk
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk oregano
1.5 dl tomatsås
8 salami
10 st cocktailtomater, röda
1 dl riven ost
oregano


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg med salt. Vispa i olja och vatten. Blanda ner fiberhusk, bakulver och oregano. Låt svälla 10 minuter. Bred ut smeten tunt på bakplåtpapper på en ugnsplåt. Grädda i ca 10 minuter utan fyllning.

2. Ta ut och höj temperaturen till 225. Bred ut tomatsåsen. Lägg på salami, halverade tomater, riven ost och pinjenötter. Krydda med oregano. Grädda ca 5-10 minuter tills osten smält och fått lite färg. Servera med färsk basilika.

Recept: Mia Troberg Elonq

Rekvisita: Rice

Näringsinnehåll:

Kalorier: 529 kcal

Kolhydrater: 6 g

Protein: 27 g

Fett: 43 g


Foto: Stefan Mattsson/Aftonbladet

Visningar: 443
Inlagt 2013-01-27 07:31:15