Receptbeskrivning

Mammas köttfärslimpa

Ingredienser för
1 dl havregryn, alt ströbröd
2 st ägg
3 dl gräddfil
1 kg nötfärs
1 påse löksoppa på pulver (40 g)
0.5 tsk svartpeppar
olivolja
140 g baconskivor
800 g potatis, i halvor
flingsalt
svartpeppar
rosmarinkvistar
olivolja


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar.
3. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa.
4. Täck limpan med baconskivor.
5. Lägg potatis runt limpan, salta, peppra, lägg på rosmarinkvistar och ringla över olivolja.
6. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.

Visningar: 323
Inlagt 2013-01-27 17:30:48