Receptbeskrivning
Passionsfrukts- och apelsinmousse
Ingredienser
för
1 st gelatinblad
4 st passionsfrukter
1 dl vispgrädde
2 msk apelsinsaft, färskpressad
2 st ägg
1 st äggula
0.5 dl strösocker
chokladfigurer
2 st passionsfrukter, kärnor från
4 st passionsfrukter
1 dl vispgrädde
2 msk apelsinsaft, färskpressad
2 st ägg
1 st äggula
0.5 dl strösocker
chokladfigurer
2 st passionsfrukter, kärnor från
Beskrivning
1. Lägg gelatinbladet 5 min i kallt vatten. Gröp ur passionsfrukterna.
Passera fruktköttet så kärnorna försvinner.
2. Vispa grädden till ett fast skum. Ställ åt sidan.
3. Vispa ägg, äggula och socker poröst. Rör ner passionsfruktsoch apelsinsaft.
4. Smält gelatinbladet i en kastrull på svag värme. Blanda det med 1/4 av äggsmeten. Tillsätt det i resten av äggsmeten. Vänd till sist ner grädden. Häll upp i
glas eller koppar. Låt stå i kyl minst 2 tim men gärna 4 tim.
5. Dekorera med passionsfruktskärnor och en chokladfigur
innan servering.
Passera fruktköttet så kärnorna försvinner.
2. Vispa grädden till ett fast skum. Ställ åt sidan.
3. Vispa ägg, äggula och socker poröst. Rör ner passionsfruktsoch apelsinsaft.
4. Smält gelatinbladet i en kastrull på svag värme. Blanda det med 1/4 av äggsmeten. Tillsätt det i resten av äggsmeten. Vänd till sist ner grädden. Häll upp i
glas eller koppar. Låt stå i kyl minst 2 tim men gärna 4 tim.
5. Dekorera med passionsfruktskärnor och en chokladfigur
innan servering.
Visningar: 461
Inlagt 2012-01-12 11:59:50

