Receptbeskrivning
Panacotta med vaniljhallongelé
Ingredienser
för
1.5 st gelatinblad
0.5 st vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
0.5 tsk citron, rivet skal
1 dl hallonpuré
1 st gelatinblad
1 dl hallonpuré
1 dl vitt vin
0.5 st vaniljstång
0.5 st vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
0.5 tsk citron, rivet skal
1 dl hallonpuré
1 st gelatinblad
1 dl hallonpuré
1 dl vitt vin
0.5 st vaniljstång
Beskrivning
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär ett snitt i vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg allt i en kastrull med grädde, strösocker och citronskal. Låt blandningen precis koka upp, ställ åt sidan.
2. Värm hallonpurén, vispa i de blötlagda gelatinbladen och blanda med den uppkokta grädden. Ta upp vaniljstången och häll upp pannacottan i glas och ställ kallt minst 2 timmar.
3. Gelé: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm under tiden hallonpurén med det vita vinet. Ta upp gelatinbladet och smält det i såsen.
4. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda i hallonsåsen.
Låt svalna något innan den hälls över den stelnade pannacottan.
Ställ kallt minst 1 timme.
5. Servera pannacottan med små mandelbiscotti.
2. Värm hallonpurén, vispa i de blötlagda gelatinbladen och blanda med den uppkokta grädden. Ta upp vaniljstången och häll upp pannacottan i glas och ställ kallt minst 2 timmar.
3. Gelé: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm under tiden hallonpurén med det vita vinet. Ta upp gelatinbladet och smält det i såsen.
4. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda i hallonsåsen.
Låt svalna något innan den hälls över den stelnade pannacottan.
Ställ kallt minst 1 timme.
5. Servera pannacottan med små mandelbiscotti.
Visningar: 303
Inlagt 2012-01-12 12:00:15

