Receptbeskrivning

Indonesisk filégryta

Ingredienser för
ca 70 g glasnudlar
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
2 dl gröna linser
1 msk curry
1 msk spiskummin
1 tsk gurkmeja
400 g fläskfilé
6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
2 morötter
1 liten purjolök
2 msk färsk riven ingefära
2 tsk salt
0.5 krm kajennpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Receptet är avsett för 4 portioner.

Lägg glasnudlar i kallt vatten så att de mjuknar, eller koka enligt förpackningens anvisning.
Skala och hacka gul lök. Smält 2 msk margarin eller smör i en gryta. Fräs lök, gröna linser, curry, spiskummin och gurkmeja i några minuter utan att det tar färg.
Strimla 400 g fläskfilé. Låt det fräsa med i grytan några minuter. Tillsätt hönsbuljong. Låt grytan koka i ca 20 minuter.
Skala morötter och strimla dem fint. Skölj och strimla 1 liten purjolök. Lägg ner i grytan när 10 minuter återstår av koktiden.
Krydda med färsk riven ingefära, salt och kajennpeppar. Lägg i glasnudlarna. Hetta upp. Bröd hör till.

Visningar: 601
Inlagt 2013-01-28 14:20:13