Receptbeskrivning

Minipizza

Ingredienser för
25 g jäst
2.5 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
1 msk olja
6 dl vetemjöl


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet, salt och olja. Tillsätt vetemjölet och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

2. Skala och skiva löken. Stek löken långsamt i en stekpanna i olivolja tills den är mjuk och genomskinlig. Salta och peppra.

3. Sätt ugnen på 225°C. Forma degen till två rullar och dela varje rulle i ca 15 bitar. Rulla dem till runda bollar och kavla ut dem till runda små pizzor, ca 6 cm i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Fördela löken och pinjenötterna på pizzorna. Grädda 8-10 min mitt i ugnen tills de har fått fin färg.

4. Dela prosciuttoskivorna i mindre bitar och fördela på pizzorna. Lägg på rosmarinkvistar. Dra gärna några tag med svartpepparkvarnen och droppa lite olivolja över varje pizza.

Visningar: 145
Inlagt 2013-01-28 18:36:37