Receptbeskrivning

Marockanska bröd

Ingredienser för
4.5 dl majsmjöl
14 dl vetemjöl, och 1 extra dl till utbakning
1 msk salt
2 tsk anis
2 torrjäst
1 dl olivolja
8 dl vatten, (45°)


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Blanda mjöl, salt, anis och torrjäst i en stor degbunke eller köksmaskin.2. Tillsätt olja och vatten som värmts till 45° (varmare än till vanlig jäst).3. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa 30 minuter.4. Sätt ugnen på 225°.5. Dela degen i 25 lika stora bitar och forma till runda bullar. Platta ut bullarna direkt på plåtar med bakplåtspapper till ca 10 cm stora kakor. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa ca 20 minuter.6. Grädda bröden 10-12 minuter eller tills de är genomgräddade.

Visningar: 140
Inlagt 2013-02-04 20:48:09