Receptbeskrivning

Indisk soppa

Ingredienser för
1 st lök, gul
2 st vitlök, klyftor
125 g vitkål
0.5 st aubergine, (150 g)
1 tsk smör
2 tsk garam masala
1 tsk farinsocker
1 tsk salt
2 msk tomatpuré
6 dl vatten
0.5 st grönsaksbuljongtärning
färsk koriander
4 msk matlagningyoghurt
240 g naanbröd, eller annat bröd


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Strimla och hacka vitkålen.Tärna auberginen fint.2. Börja fräsa lök och vitlök i smör i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt Garam Masala, farinsocker, salt och tomatpuré.Fräs en stund och tillsätt sedan vitkål, aubergine, vatten och buljongtärning. 3. Låt soppan sjuda ca 15 minuter med lock. Smaka av med salt.4. Garnera soppan med koriander.Servera soppan med matlagningsyoghurtoch ät gärna naanbröd till.Ca 450 kcal per portion, varav 13 g fett.

Visningar: 402
Inlagt 2013-01-29 19:14:58