Receptbeskrivning
Semlor med hemlagad mandelmassa
Ingredienser
för
75 g smör
3 dl mjölk
0.75 dl socker
1 krm salt
2 tsk stött kardemumma, kan vara lite mer enligt m
25 g jäst för söta degar
1 st ägg
9 dl vetemjöl, ca
1.5 tsk bakpulver
1 st ägg att pensla med
1.5 dl mandel
1.5 dl socker
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde
florsocker
3 dl mjölk
0.75 dl socker
1 krm salt
2 tsk stött kardemumma, kan vara lite mer enligt m
25 g jäst för söta degar
1 st ägg
9 dl vetemjöl, ca
1.5 tsk bakpulver
1 st ägg att pensla med
1.5 dl mandel
1.5 dl socker
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde
florsocker
Beskrivning
1. BullarnaSmält smöret.
2. Häll i mjölk och låt degspadet bli fingervarmt.
3. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
4. Blanda i jästen och rör tills den helt har löst sig.
5. Tillsätt ägget och det mesta av mjölet uppblandat med bakpulver. Bakpulvret gör bullarna extra luftiga.
6. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 40 minuter.
7. Ta upp degen och dela den i 30 bitar.
8. Rulla bullarna runda. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
9. Pensla med ägget och grädda i 225 grader varm ugn i ca 8 minuter. Låt svalna under duk.
10. FyllningenMal den oskalade mandeln i matberedare, blanda i sockret och späd med mjölken.
11. Vispa grädden.
12. Skär ett lock av bullarna, gröp ur lite av inkråmet och blanda med mandelmassan.
13. Fyll i generöst, toppa med vispgrädde, sätt på locket och sikta över florsocker.
2. Häll i mjölk och låt degspadet bli fingervarmt.
3. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
4. Blanda i jästen och rör tills den helt har löst sig.
5. Tillsätt ägget och det mesta av mjölet uppblandat med bakpulver. Bakpulvret gör bullarna extra luftiga.
6. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 40 minuter.
7. Ta upp degen och dela den i 30 bitar.
8. Rulla bullarna runda. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
9. Pensla med ägget och grädda i 225 grader varm ugn i ca 8 minuter. Låt svalna under duk.
10. FyllningenMal den oskalade mandeln i matberedare, blanda i sockret och späd med mjölken.
11. Vispa grädden.
12. Skär ett lock av bullarna, gröp ur lite av inkråmet och blanda med mandelmassan.
13. Fyll i generöst, toppa med vispgrädde, sätt på locket och sikta över florsocker.
Visningar: 301
Inlagt 2013-01-30 10:50:00

