Receptbeskrivning

Osso buco på lamm

Ingredienser för
4 st skivad lammstek á 200g st
1 gul lök
2 vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk olivolja 1+1msk
2 tsk salt 1+1tsk
2 krm svartpeppar
1 burk krossade tomater 400g
2 dl torrt vitt vin
2 msk tomatpuré
1 tsk mald kanel
1 lagerblad
Gremolata
1 vitlöksklyfta
1 citron
1 kruka mynta
Couscous
1 blomkålshuvud 500g
1 msk olivolja
1 tsk salt
200 g frysta soyabönor
3 dl vatten
2 msk konc grönsaksfond
3 dl couscous
TillbehÖr
haricots verts


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Bryn köttet i 1 msk olja i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och lägg köttet i en gryta.
2. Fräs lök, vitlök och morötter i 1 msk olja i stekpannan. Lägg över i grytan. Tillsätt tomatkross, vin, tomatpuré, kanel, lagerblad och 1 tsk salt. Låt puttra under lock ca 30 min, tills köttet är mört.
3. Gremolata: Strimla myntan. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Skala och finhacka vitlöken. Blanda mynta, citronskal och vitlök.
4. Couscous: Sätt ugnen på 250 gr. Bryt blomkålen i små buketter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt soyabönorna rosta med när ca 5 minuter återstår av tillagningstiden.
5. Koka upp vatten och fond i en kastrull. Tillsätt couscousen och dra kastrullen åt sidan. Låt stå ca 5 minuter under lock. Blanda couscousen med blomkål och bönor. Servera Osso Bucon med couscous och haricots verts. Strö över gremolata.

Visningar: 373
Inlagt 2012-01-12 18:16:38