Receptbeskrivning
Linsgryta
Ingredienser
för
Beskrivning
sAi_rÃ… KVARN
Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat
bröd av bÃodynamiskt odlad spannmÃ¥l. Även idag kommer
samtliga våra produkter frà n ett jordbruk som inte tillåter
konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger
ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att du
känner smaken av det naturen ger - och inget annat.
Gröna Linser är rika på protein, mineraler och kostfiber
Jättegoda till soppor, grytor, vegetariska biffar, pajer och
patéer. De kan även groddas.
Grundrecept
Skölj linserna. Blötlägg sedan i dubbel mängd vatten i
ca 3 timmar. Kokas sedan i nytt vatten i 20 minuter
under lock. Om man hoppar över blötläggningen blir
koktiden ca 30 minuter. Tag 1 del linser och 2 delar
vatten. 1 dl linser ger ca 3 dl kokta,
Mustig Linsgryta 4 port
Gröna linser . . _ . . . . . .
_ _ 2 dl
Buljong . _. . . . _ . . . . . .
_ _ 5 dl
Gul lök . . . . . . . . , . . _ .
_ _ 1 st
Liten purjo . . . . . . . . . .
_ _ 1 st
Palsternacka . . . . . . . . .
. _ 1 st
Krossade tomater. _ . _ _ 1 burk
Oregano, örtsalt, peppar och olivolja
Koka linserna i buljongen. Skala och hacka loken, skai
purjon och palsternackan i skivor och fräs i olja
någon minut. När linserna kokat i 15 minuter häller nmn
i de frästa grönsakerna, tomatkross och kryddoi nvh
låter allt smà koka ytterligare 15 minuter.
Smaka av med salt.
Saltå Kvarn har sedan starten 1964 malt mjöl och bakat
bröd av bÃodynamiskt odlad spannmÃ¥l. Även idag kommer
samtliga våra produkter frà n ett jordbruk som inte tillåter
konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det ger
ett högt näringsvärde, men viktigast av allt är att du
känner smaken av det naturen ger - och inget annat.
Gröna Linser är rika på protein, mineraler och kostfiber
Jättegoda till soppor, grytor, vegetariska biffar, pajer och
patéer. De kan även groddas.
Grundrecept
Skölj linserna. Blötlägg sedan i dubbel mängd vatten i
ca 3 timmar. Kokas sedan i nytt vatten i 20 minuter
under lock. Om man hoppar över blötläggningen blir
koktiden ca 30 minuter. Tag 1 del linser och 2 delar
vatten. 1 dl linser ger ca 3 dl kokta,
Mustig Linsgryta 4 port
Gröna linser . . _ . . . . . .
_ _ 2 dl
Buljong . _. . . . _ . . . . . .
_ _ 5 dl
Gul lök . . . . . . . . , . . _ .
_ _ 1 st
Liten purjo . . . . . . . . . .
_ _ 1 st
Palsternacka . . . . . . . . .
. _ 1 st
Krossade tomater. _ . _ _ 1 burk
Oregano, örtsalt, peppar och olivolja
Koka linserna i buljongen. Skala och hacka loken, skai
purjon och palsternackan i skivor och fräs i olja
någon minut. När linserna kokat i 15 minuter häller nmn
i de frästa grönsakerna, tomatkross och kryddoi nvh
låter allt smà koka ytterligare 15 minuter.
Smaka av med salt.
Visningar: 322
Inlagt 2013-01-31 17:11:10

