Receptbeskrivning

Marockansk köttgryta med kanel och couscous

Ingredienser för
1 msk olja
2 st lök hackad
3 st vitlöksklyftor hackad
500 g nötkött, högrev tärnat
3 st tomat(er)
3 msk pressad citron
1 st kanelstång/stänger
2 tsk koriander, malen
1 l köttbuljong
1 msk oregano, färsk
5 dl couscous
1 msk smör
5 dl vatten kokande


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hetta upp olja i en kastrull på medelstark värme. Tillsätt hackad lök och vitlök och fräs den gyllenbrun några minuter.

2. Tillsätt köttbitarna och stek ca 5 minuter. Tillsätt kanel, koriander och oregano och låt köttet fräsa tillsamman med kryddorna. Häll på buljong, tärnade tomater och pressad citron och låt sjuda i 45 minuter.

3. Tillaga couscous genom att hälla det heta vattnet över couscousen i en skål och täck sedan med plastfolie. Låt stå i ca 15 minuter så att allt vatten sugs upp. Tillsätt lite smör precis innan serveringen.

4. Skeda upp couscous i skålar och servera med köttet.

Det här en kryddig gryta som får sin speciella smak av kanel och koriander. Grytan får bäst smak om den får vila över natten i kylskåpet för att alla kryddorna ska komma till sin rätt.

Receptet är framtaget av Tastelines matkreatör Sara Ghisler

Mölstads vintips:
Smakar godast med ett enkelt och fruktigt vin från södra Italien - av druvan Primitivo eller Nero d'Avola.

Visningar: 560
Inlagt 2012-01-13 11:57:12