Receptbeskrivning
Filetto di pollo alla parmigiana
Ingredienser
för
2 st kycklingfiléer (à ca 175 g)
2 st ägg
1.5 dl riven parmesanost
2.5 dl ströbröd
olivolja
salt
svartpeppar
3 msk riven parmesanost
2 st ägg
1.5 dl riven parmesanost
2.5 dl ströbröd
olivolja
salt
svartpeppar
3 msk riven parmesanost
Beskrivning
1. Putsa kycklingfiléerna, lägg handflatan på en filé och skär försiktigt tre tunna skivor på längden. Gör likadant med den andra filén. Salta och peppra.
2. Vispa upp äggen i en skål, tillsätt parmesanosten och rör ihop till en smet.
3. Fördela hälften av ströbrödet jämnt på ett fat.
4. Doppa filébitarna i äggsmeten och lägg dem därefter försiktigt på fatet med ströbröd. Strö över resterande ströbröd, så att filébitarna blir panerade på båda sidor.
5. Värm olivolja i en stekpanna och stek filébitarna i 5–10 minuter, eller tills de är helt genomstekta och gyllenbruna.
6. Strö över parmesanost och servera.
2. Vispa upp äggen i en skål, tillsätt parmesanosten och rör ihop till en smet.
3. Fördela hälften av ströbrödet jämnt på ett fat.
4. Doppa filébitarna i äggsmeten och lägg dem därefter försiktigt på fatet med ströbröd. Strö över resterande ströbröd, så att filébitarna blir panerade på båda sidor.
5. Värm olivolja i en stekpanna och stek filébitarna i 5–10 minuter, eller tills de är helt genomstekta och gyllenbruna.
6. Strö över parmesanost och servera.
Visningar: 570
Inlagt 2013-02-01 20:07:55

