Receptbeskrivning
Krispiga nougatpraliner
Ingredienser
för
Beskrivning
Blir 35 praliner
Du behöver:
200 g nougat
50 g mörk choklad
(gärna 60–70 procent kakao)
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
KRISP:
1/2 dl strösocker
1 dl K-Special eller cornflakes
DOPPNING/DEKOR:
200 g mörk choklad
Ev vit choklad till dekor
Gör så här:
1. Börja med krispet. Låt sockret smälta och bli brunt i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt flingorna, rör några varv så att de täcks och häll upp massan på bakplåtspapper. Platta till, låt svalna och hacka sedan i små bitar.
2. Hacka nougat och choklad fint och lägg i en bunke.
3. Koka upp grädden tillsammans med honungen och slå över nougaten. Rör tills allt smält och blivit till en jämn och blank massa.
4. LÃ¥t massan svalna. Blanda sedan ner de karamelliserade flingorna.
5. Låt stelna i kylskåp och dela sedan massan i tre delar som rullas till jämna rullar. Linda rullarna i plast-folie, forma dem trekantigt och låt dem stelna i frysen i ca 30 minuter.
6. Bryt chokladen till doppningen i mindre bitar och smält i mikrovågsugn eller vattenbad.
7. Skär rullarna i jämna skivor, knappt 1 cm tjocka, och doppa dem helt eller delvis i den smälta chokladen.
8. Dekorera eventuellt med vit choklad som spritsas i ett mönster och förvara pralinerna i kylskåpet.
Du behöver:
200 g nougat
50 g mörk choklad
(gärna 60–70 procent kakao)
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
KRISP:
1/2 dl strösocker
1 dl K-Special eller cornflakes
DOPPNING/DEKOR:
200 g mörk choklad
Ev vit choklad till dekor
Gör så här:
1. Börja med krispet. Låt sockret smälta och bli brunt i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt flingorna, rör några varv så att de täcks och häll upp massan på bakplåtspapper. Platta till, låt svalna och hacka sedan i små bitar.
2. Hacka nougat och choklad fint och lägg i en bunke.
3. Koka upp grädden tillsammans med honungen och slå över nougaten. Rör tills allt smält och blivit till en jämn och blank massa.
4. LÃ¥t massan svalna. Blanda sedan ner de karamelliserade flingorna.
5. Låt stelna i kylskåp och dela sedan massan i tre delar som rullas till jämna rullar. Linda rullarna i plast-folie, forma dem trekantigt och låt dem stelna i frysen i ca 30 minuter.
6. Bryt chokladen till doppningen i mindre bitar och smält i mikrovågsugn eller vattenbad.
7. Skär rullarna i jämna skivor, knappt 1 cm tjocka, och doppa dem helt eller delvis i den smälta chokladen.
8. Dekorera eventuellt med vit choklad som spritsas i ett mönster och förvara pralinerna i kylskåpet.
Visningar: 399
Inlagt 2013-02-03 10:48:22

