Receptbeskrivning
Chokladpraliner
Ingredienser
för
100 g vit choklad
2 msk vispgrädde
25 g smör
1 lime, rivet skal
1 tsk pressad lime
100 g mörk choklad, (70 %)
2 msk vispgrädde
25 g smör
1 msk passerade eller mixade jordgubbar
1 dl riven mörk choklad
2 msk jordgubbsströssel
100 g mjölkchoklad
2 msk vispgrädde
50 g guldnougat
2 msk vispgrädde
25 g smör
1 lime, rivet skal
1 tsk pressad lime
100 g mörk choklad, (70 %)
2 msk vispgrädde
25 g smör
1 msk passerade eller mixade jordgubbar
1 dl riven mörk choklad
2 msk jordgubbsströssel
100 g mjölkchoklad
2 msk vispgrädde
50 g guldnougat
Beskrivning
1. Smält chokladen försiktigt tillsammans med grädde och smör i mikrovågsugn eller över vattenbad.
2. Smaksätt med respektive smaksättning. Blanda väl och ställ kallt att stelna ca 45 min.
3. Ta ut kulor med en liten sked eller ett kuljärn. Rulla dem i kokos, riven choklad- och jordgubbsströssel eller hackade nötter.
2. Smaksätt med respektive smaksättning. Blanda väl och ställ kallt att stelna ca 45 min.
3. Ta ut kulor med en liten sked eller ett kuljärn. Rulla dem i kokos, riven choklad- och jordgubbsströssel eller hackade nötter.
Visningar: 214
Inlagt 2013-02-03 10:53:16

