Receptbeskrivning

Chokladtryffel

Ingredienser för
2.5 dl vispgrädde
1 dl socker
300 g choklad
50 g rumsvarmt smör
1 msk rom, konjak eller likör
1 tsk kanel eller pulverkaffe
1 tsk rivet apelsinskal
100 g choklad
1 msk olja
100 g kakao


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Ganache, dag 1Koka upp grädden och låt den koka ca 1 minut under vispning. Ta kastrullen av värmen och bryt ner chokladen, blanda ner sockret och smöret i klickar. Smaksätt eventuellt. Rör smeten till en jämn blandning och låt vila 12 timmar i kylskåp.
2. Dag 2 Forma chokladen till valnötsstora chokladtryfflar med hjälp av två teskedar. Lägg chokladtryfflarna på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp i 12 timmar.
3. Dag 3Smält doppchokladen försiktigt i vattenbad. Ta av chokladen från plattan, om den börjar stelna går det bra att försiktigt värma den igen. Rör ner oljan. Ta bara fram några chokladbollar i taget ur kylen. Spetsa dem på en gaffel, doppa chokladtryfflarna snabbt i chokladen och lägg dem på bakplåtspapper. När chokladen stelnat ordentligt ska tryfflarna rullas i kakaopulver.
4. Förvara chokladtryfflarna i kylskåp men ta fram dem 15 minuter före servering.

Visningar: 152
Inlagt 2013-02-03 11:59:06