Receptbeskrivning

Mockapraliner

Ingredienser för
150 g choklad till formarna
0.5 dl grädde
2 msk kaffe
100 g mörk choklad till fyllningen
1 msk smör


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Ca 15 stycken

1. Temperera chokladen till formarna (sök på "Temperera choklad" för att se hur du gör).
2. Pensla pralinformarna med den tempererade chokladen. Låt
chokladen
stelna och pensla sedan en gång till så du får ett jämntjockt
skal på pralinen.
3. Låt grädde och kaffe koka upp, finhacka chokladen och låt den
smälta i tillsammans med smöret.
4. När krämen svalnat, fyll chokladformarna.
5. Fyll sedan på med choklad för att få en botten. Låt stelna innan du
tar ur pralinerna ur formen.

Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja kristoferson

Visningar: 201
Inlagt 2013-02-03 12:03:45