Receptbeskrivning
Nougatpraliner
Ingredienser
för
0.5 dl strösocker
100 g sötmandel
200 g nougat
75 g choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
100 g mandel att rulla i
100 g sötmandel
200 g nougat
75 g choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
100 g mandel att rulla i
Beskrivning
20 stycken
1. Låt sockret smälta och bli ljusbrunt i en tjockbottnad kastrull.
2. Finhacka mandeln och häll i den. Rör ordentligt och häll upp sockermassan
på ett bakplåtspapper, platta ut och låt den svalna helt. Hacka
pralinen.
3. Skär nougaten och chokladen i bitar. Koka upp grädde och honung,
slå det över chokladen och nougaten och rör tills allt smält och blivit en
blank massa.
4. Låt massan svalna något innan den hackade pralinen rörs ned.
5. Ställ massan svalt tills den går att forma till bollar. Finhacka
mandeln och rulla sedan bollarna i den.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
1. Låt sockret smälta och bli ljusbrunt i en tjockbottnad kastrull.
2. Finhacka mandeln och häll i den. Rör ordentligt och häll upp sockermassan
på ett bakplåtspapper, platta ut och låt den svalna helt. Hacka
pralinen.
3. Skär nougaten och chokladen i bitar. Koka upp grädde och honung,
slå det över chokladen och nougaten och rör tills allt smält och blivit en
blank massa.
4. Låt massan svalna något innan den hackade pralinen rörs ned.
5. Ställ massan svalt tills den går att forma till bollar. Finhacka
mandeln och rulla sedan bollarna i den.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 289
Inlagt 2013-02-03 11:04:00

