Receptbeskrivning
Minicupcakes med mjölkchoklad
Ingredienser
för
75 g smör, osaltat
75 g mjölkchoklad, hackad
1 dl farinsocker
2 st ägg, lätt uppvispade
1 dl mjöl, siktat, extra fint, självjäsande (el
80 g mjölkchoklad, hackad
2 tsk vispgrädde
silverkulor, att dekorera med
75 g mjölkchoklad, hackad
1 dl farinsocker
2 st ägg, lätt uppvispade
1 dl mjöl, siktat, extra fint, självjäsande (el
80 g mjölkchoklad, hackad
2 tsk vispgrädde
silverkulor, att dekorera med
Beskrivning
1. Värm ugnen till 150 grader.
2. Placera 12 små papperformar i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
3. Lägg smöret och chokladen i en värmetålig skål och placera den över vattenbad utan att den vidrör vattnet.
4. Rör tills blandningen har smält. Lyft sedan bort den från värmen, blanda ned socker och ägg och sikta ned mjöl (och eventuellt bakpulver).
5. Fördela smeten i formarna och grädda kakorna i 20–25 minuter.
6. Kontrollera att de är färdiga.
7. Låt dem vara kvar i plåten i 10 minuter och låt dem sedan kallna helt på ett galler.
8. GanachePlacera en skål med choklad och grädde till ganachen över vattenbad utan att den vidrör vattnet.
9. Lyft bort skålen från värmen när chokladen smält och rör blandningenslät och fin.
10. LÃ¥t den svalna i cirka 8 minuter eller tills den tjocknat en aning.
11. Ställ gärna kakorna i den kalla plåten medan du brer 1 rågad tesked ganache på varje kaka.
12. Dekorera dem sedan med silverkulor.
2. Placera 12 små papperformar i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
3. Lägg smöret och chokladen i en värmetålig skål och placera den över vattenbad utan att den vidrör vattnet.
4. Rör tills blandningen har smält. Lyft sedan bort den från värmen, blanda ned socker och ägg och sikta ned mjöl (och eventuellt bakpulver).
5. Fördela smeten i formarna och grädda kakorna i 20–25 minuter.
6. Kontrollera att de är färdiga.
7. Låt dem vara kvar i plåten i 10 minuter och låt dem sedan kallna helt på ett galler.
8. GanachePlacera en skål med choklad och grädde till ganachen över vattenbad utan att den vidrör vattnet.
9. Lyft bort skålen från värmen när chokladen smält och rör blandningenslät och fin.
10. LÃ¥t den svalna i cirka 8 minuter eller tills den tjocknat en aning.
11. Ställ gärna kakorna i den kalla plåten medan du brer 1 rågad tesked ganache på varje kaka.
12. Dekorera dem sedan med silverkulor.
Visningar: 438
Inlagt 2013-02-03 11:24:05

