Receptbeskrivning
Elvis Presley’s cupcakes
Ingredienser
för
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
4 msk kakao av god kvalitet
2 msk kallt, kaffe
3 st bananer
2 dl saltade jordnötter
0.5 dl jordnötssmör, mjukt
2.5 dl florsocker
2 msk kakao av god kvalitet
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
saltade jordnötter till garnering
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
4 msk kakao av god kvalitet
2 msk kallt, kaffe
3 st bananer
2 dl saltade jordnötter
0.5 dl jordnötssmör, mjukt
2.5 dl florsocker
2 msk kakao av god kvalitet
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
saltade jordnötter till garnering
Beskrivning
1. Elvis Presley's cupcakesSätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfil och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Rör ner smält choklad, kakao och kaffe i smeten.
7. Mosa en av bananerna och rör ner den i smeten.
8. Skiva de andra två bananerna.
9. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
10. Hacka jordnötterna och varva dem med smet och skivade bananer i muffinsformarna tills de är fyllda till 2/3 med smet.
11. Grädda dem i mitten av ugnen i 15–20 minuter.
12. Låt svalna helt.
13. Peanut butter frosting Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
14. Tillsätt kaffe och vispa frostingen krämig med elvisp.
15. Bred frostingen på kakorna och garnera med jordnötter.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfil och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Rör ner smält choklad, kakao och kaffe i smeten.
7. Mosa en av bananerna och rör ner den i smeten.
8. Skiva de andra två bananerna.
9. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
10. Hacka jordnötterna och varva dem med smet och skivade bananer i muffinsformarna tills de är fyllda till 2/3 med smet.
11. Grädda dem i mitten av ugnen i 15–20 minuter.
12. Låt svalna helt.
13. Peanut butter frosting Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
14. Tillsätt kaffe och vispa frostingen krämig med elvisp.
15. Bred frostingen på kakorna och garnera med jordnötter.
Visningar: 247
Inlagt 2013-02-03 11:25:31

