Receptbeskrivning
Ingredienser för
1 frp lasagneplattor färska
1 st vitlök klyfta
1 st gul lök
400 g köttfärs nöt
400 g krossade tomater
2 msk tomatpure
1 st tärning köttbuljong
1 tsk basilike
1 tsk salt
1 krm svartpeppar eller chili
4 msk vetemjöl ostsås
7 dl mjölk ostsås
2 dl ost, riven ostsås
1 dl ost, riven garnering


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Köttfärssåsen: Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Fräs lök och köttfärs. Tillsätt tomater, tomatpuré, basilika och buljongtärning. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha lite chilismak på din lasagne så rekommenderas några varv på kryddkvarnen chili explosion eller chilipulver.

Ostsåsen: Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull som det inte
bränner fast i så lätt. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under
omrörning. Låt koka ca 3 minuter och tillsätt sedan den rivna osten och
smaka av med salt. Tänk på att inte låta såsen koka med osten i, då kan
såsen bli grynig.

När köttfärssåsen och ostsåsen är klar ta fram en ugnsfast form som har
ett sådant mått så att lasagneplattorna passar.

Häll hälften av ostsåsen på botten av formen.
Lägg på 3 av plattorna.
Bred ut hälften av köttfärssåsen.
Lägg på tre plattor.
Bred ut resten av köttfärssåsen.
Lägg på de sista tre plattorna.
Häll på resten av ostsåsen
och strö över riven ost.

Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter eller så lång tid
som krävs för att lasagneplattorna ska bli mjuka (läs på förpackningen). Du kan behöva lägga på ugnsfolie för att den inte ska bli bränd ovanpå om du har den inne längre än 20 minuter.

Visningar: 465
Inlagt 2013-02-03 11:43:54