Receptbeskrivning

Kantarellsoppa

Ingredienser för
1 l gula kantereller
1 msk matolja eller smör
4 st schalottenlökar
0.5 l kycklingfond
0.5 l mjölk
3 dl grädde


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Rensa kantarellerna, det vill säga borsta bort eventuell grus och smuts.
2. Skala och hacka löken fint. Fräs den i matoljan utan att den tar färg.
3. Lägg i de rensade kantarellerna och låt dessa fräsa tills svampen har mjuknat.
4. Lyft ur hälften av svampen och häll i resterande ingredienser. Sjud sakta i cirka 15 minuter och skumma då och då av med en hålslev.
5. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
6. Häll upp soppan i skålar och toppa med resten av kantarellerna. Servera med ett gott bröd och en god ost som tillbehör.

Visningar: 487
Inlagt 2013-02-03 15:52:09