Receptbeskrivning
Vegetarisk tacopaj med grönsallad
Ingredienser
för
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten
1 st gul lök(ar)
1 dl vatten
1 msk olivolja
0.75 tsk salt
1.5 tsk spiskummin, malen
2 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk torkad oregano
0.75 tsk socker
100 g riven cheddar
0.5 isbergssallad
0.5 st gurka
1 st paprika
1 majskorn
olja och vinäger
100 g smör
2 msk vatten
1 st gul lök(ar)
1 dl vatten
1 msk olivolja
0.75 tsk salt
1.5 tsk spiskummin, malen
2 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk torkad oregano
0.75 tsk socker
100 g riven cheddar
0.5 isbergssallad
0.5 st gurka
1 st paprika
1 majskorn
olja och vinäger
Beskrivning
1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
2. Tacofärs: Blanda ihop kryddmixen i en liten skål. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt quornfärsen och stek den så att den tinar ordentligt. Tillsätt kryddmixen och vattnet och koka ihop några minuter.
3. Lägg färsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och fördela dem ovanpå och strö till sist över osten.
4. Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.
5. Sallad: Strimla salladen och skär gurkan och paprikan i bitar. Sila av majsen och tillsätt till salladen. Ringla över lite olja och vinäger och servera till pajen.
Näringsvärde:
679 kcal
26 gram protein
37 gram fett
56 gram kolhydrater
Recept Mari Bergman
Foto: Sara Ringström
2. Tacofärs: Blanda ihop kryddmixen i en liten skål. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt quornfärsen och stek den så att den tinar ordentligt. Tillsätt kryddmixen och vattnet och koka ihop några minuter.
3. Lägg färsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och fördela dem ovanpå och strö till sist över osten.
4. Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.
5. Sallad: Strimla salladen och skär gurkan och paprikan i bitar. Sila av majsen och tillsätt till salladen. Ringla över lite olja och vinäger och servera till pajen.
Näringsvärde:
679 kcal
26 gram protein
37 gram fett
56 gram kolhydrater
Recept Mari Bergman
Foto: Sara Ringström
Visningar: 630
Inlagt 2013-02-03 17:45:52

