Receptbeskrivning

Pasta med kronärtskocksfräs

Ingredienser för
1 bacon
400 g spagetti
1 burk kronärtskocksbottnar
1 paprika
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
rosmarin
salt och svartpeppar
1 msk olivolja


  20 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Knaperstek bacon. Koka spagetti eller annan pasta. Häll av 1 burk kronärtskocksbottnar och skär i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprika i grova tärningar. Skala och finhacka 1 vitlöksklyfta.
2. Stek kronärtskockorna i olivolja ca 3 minuter. Tillsätt vitlök, paprika och ev lite plockad färsk rosmarin (eller timjan). Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm nymalen svartpeppar.
3. Häll av pastan och blanda med 1 msk olivolja. Lägg upp på tallrikar. Skeda över paprika- och kronärtskocksfräset och servera med bacon.

FÖR ALLA?
Fri från laktos och mjölkprotein. Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Visningar: 324
Inlagt 2012-01-14 08:20:09