Receptbeskrivning
			
			
			
			Thomas Ädelostsoppa med palsternacka
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							7 st palsternackor 
2 st vitlök, klyftor, skivade
1 msk smör
14 dl vatten
3 st hönsbuljongtärningar
3 dl mjölk, + 1 dl
1 msk vetemjöl
200 g kvibille gräddädelost
1 krm svartpeppar, nymald
salt, eventuellt
1 knippe bladpersilja
6 st rädisor, skivade
						
					2 st vitlök, klyftor, skivade
1 msk smör
14 dl vatten
3 st hönsbuljongtärningar
3 dl mjölk, + 1 dl
1 msk vetemjöl
200 g kvibille gräddädelost
1 krm svartpeppar, nymald
salt, eventuellt
1 knippe bladpersilja
6 st rädisor, skivade
Beskrivning
					
						1. Skala palsternackorna och skär dem i små bitar. Fräs vitlöken i smör i en gryta. Lägg ner palsternacksbitarna och bryn dem.
Häll över halva mängden vatten och buljongtärningar.
Sjud ca 10 minuter tills palsternackorna är mjuka. Sätt en
stavmixer i grytan och finfördela palsternackan. Häll i resten av vattnet och 3 dl av mjölken. Koka upp.
2. Blanda resten av mjölken med mjölet och rör ner det i soppan.
Låt den sjuda 5 minuter. Tillsätt smulad ost. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Garnera med persilja och rädisor. Servera med vallmosticks.
Serverades med äppelbitar stekta i curry och smör.
										Häll över halva mängden vatten och buljongtärningar.
Sjud ca 10 minuter tills palsternackorna är mjuka. Sätt en
stavmixer i grytan och finfördela palsternackan. Häll i resten av vattnet och 3 dl av mjölken. Koka upp.
2. Blanda resten av mjölken med mjölet och rör ner det i soppan.
Låt den sjuda 5 minuter. Tillsätt smulad ost. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Garnera med persilja och rädisor. Servera med vallmosticks.
Serverades med äppelbitar stekta i curry och smör.
Visningar: 558
Inlagt 2013-02-05 12:21:13
				 
					 
			
 





 0 min
  0 min