Receptbeskrivning
Spenatsoppa
Ingredienser
för
500 g bladspenat fryst (2 paket)
1 st lök, gul
1 msk smör
2 msk vetemjöl
12 dl vatten
2 st grönsaksbuljong
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
2 krm muskot
4 st ägg
1 st lök, gul
1 msk smör
2 msk vetemjöl
12 dl vatten
2 st grönsaksbuljong
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm peppar
2 krm muskot
4 st ägg
Beskrivning
Halvtina spenaten och grovhacka den.
Skala och finhacka löken.
Fräs spenat och lök i flytande margarin några minuter. Pudra över vetemjöl och häll på vatten.
Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under
lock.
Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, peppar och gärna riven
muskot.
Hårdkoka äggen. Skala och skär äggen i halvor eller klyftor.
Servera soppan med ägg, bröd och rökt skinka.
Frukt är gott som dessert.
Skala och finhacka löken.
Fräs spenat och lök i flytande margarin några minuter. Pudra över vetemjöl och häll på vatten.
Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under
lock.
Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, peppar och gärna riven
muskot.
Hårdkoka äggen. Skala och skär äggen i halvor eller klyftor.
Servera soppan med ägg, bröd och rökt skinka.
Frukt är gott som dessert.
Visningar: 483
Inlagt 2013-02-05 12:24:40

