Receptbeskrivning

Ugnslax med potatismos

Ingredienser för
ingredienser
laxfilé
900 g fast potatis
salt och peppar
0.5 purjolök
140 g strimlade soltorkade tomater
2 msk hackad dill
2 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
1 citron


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Tina laxen.
Sätt ugnen på 150°C.
Koka potatisen i saltat vatten.
Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek laxen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
Skölj och skiva purjolöken. Låt tomaterna rinna av. Stek tomater och purjolök i en stekpanna utan att löken tar färg. Vänd ner dill mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
Värm mjölk och matfett i en kastrull. Pressa potatisen och vispa i mjölken. Smaka av med salt och peppar.
Skär klyftor av citronen.
Servera ugnslaxen toppad med purjo- och tomatfräs samt potatismos och citronklyftor.

För alla


Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.


 

Visningar: 303
Inlagt 2013-02-05 20:00:34