Receptbeskrivning

Rotsellerisoppa med bacon och champinjon

Ingredienser för
ingredienser
300 g minibaguetter
1 gul lök
ca 800 g rotselleri
2 msk smör eller margarin
9 dl vatten
3 msk kycklingfond eller buljongtärningar (3 msk f
140 g bacon
250 g champinjoner
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Tillaga baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och hacka löken. Skala och skär rotsellerin i små tärningar.
Fräs löken i hälften av matfettet i en stor kastrull. Tillsätt rotselleri, vatten och fond eller buljongtärningar.
Låt koka under lock ca 15 minuter tills rotsellerin är mjuk.
Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Skär svampen i mindre bitar och stek i resten av matfettet. Blanda med baconet.
Mixa soppan slät med hjälp av mixerstav. Blanda i grädde och låt soppan få ett uppkok.
Smaka av soppan med vinäger, salt och peppar.
Toppa soppan med bacon- och svampfräs och servera med baguetterna.

För alla


Se noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Se noga ingrediensförteckningen på fonden. Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Visningar: 441
Inlagt 2013-02-05 20:02:16