Receptbeskrivning

Kycklinggryta med risonipilaff

Ingredienser för
1 gul lök
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
1.5 dl crème fraiche (med paprika och chili)
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning elle
risonipilaff
1 msk olja
3 dl risoni
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning elle
500 g grönsaksblandning med bönor


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skala och finhacka löken.
Risonipilaff: Bryn hälften av löken i oljan i en kastrull. Tillsätt risoni och buljong, koka enligt anvisningen på förpackningen. När ca 5 minuter återstår av koktiden tillsätts grönsakerna.
Bryn kycklingen och resten av löken i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Blanda crème fraiche med buljongen och häll på kycklingen. Sjud ca 8 minuter.
Servera kycklingen med sås och risonipilaff.

För alla


Rätten innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot laktosfri naturell och krydda med lite tomatpuré, chili- och paprikapulver.
Gör äggfri: Kontrollera att risonin inte innehåller ägg.

Visningar: 269
Inlagt 2013-02-05 20:05:15