Receptbeskrivning
Pinjenötsdressing
Malin A via AlltomMat.se
Ingredienser
för
250 g pasta, fjärilar el snäckor
1 st broccolistånd
200 g champinjoner
0.5 st kruka basilika
0.5 dl pinjenötter
0.5 st gul lök
0.75 dl balsamvinäger
1 tsk salt
0.5 tsk mald svartpeppar
1 tsk sambal oelek
1 dl olivolja, gärna med citronsmak
0.5 dl solrosolja
1 st broccolistånd
200 g champinjoner
0.5 st kruka basilika
0.5 dl pinjenötter
0.5 st gul lök
0.75 dl balsamvinäger
1 tsk salt
0.5 tsk mald svartpeppar
1 tsk sambal oelek
1 dl olivolja, gärna med citronsmak
0.5 dl solrosolja
Beskrivning
1. Koka pastan och sila upp den. Rosta pinjenötterna i torr panna och skala och hacka löken till dressingen.
2. Blanda balsamvinäger, salt, peppar och sambal till dressingen. Vispa ner oljan droppvis och tillsätt pinjenötterna och löken.
3. Dela broccolin i små buketter, skiva stammarna och koka den nätt mjuk 3-5 min och sila sedan upp. Skiva champinjonerna, snabbstek dem i het stekpanna med bara en aning olja.
4. Blanda pastan med dressingen och inför serveringen med broccoli och champinjoner och basilika.
2. Blanda balsamvinäger, salt, peppar och sambal till dressingen. Vispa ner oljan droppvis och tillsätt pinjenötterna och löken.
3. Dela broccolin i små buketter, skiva stammarna och koka den nätt mjuk 3-5 min och sila sedan upp. Skiva champinjonerna, snabbstek dem i het stekpanna med bara en aning olja.
4. Blanda pastan med dressingen och inför serveringen med broccoli och champinjoner och basilika.
Visningar: 759
Inlagt 2012-01-14 07:26:41

