Receptbeskrivning

Pinjenötsdressing

Ingredienser för
250 g pasta, fjärilar el snäckor
1 st broccolistånd
200 g champinjoner
0.5 st kruka basilika
0.5 dl pinjenötter
0.5 st gul lök
0.75 dl balsamvinäger
1 tsk salt
0.5 tsk mald svartpeppar
1 tsk sambal oelek
1 dl olivolja, gärna med citronsmak
0.5 dl solrosolja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka pastan och sila upp den. Rosta pinjenötterna i torr panna och skala och hacka löken till dressingen.
2. Blanda balsamvinäger, salt, peppar och sambal till dressingen. Vispa ner oljan droppvis och tillsätt pinjenötterna och löken.
3. Dela broccolin i små buketter, skiva stammarna och koka den nätt mjuk 3-5 min och sila sedan upp. Skiva champinjonerna, snabbstek dem i het stekpanna med bara en aning olja.
4. Blanda pastan med dressingen och inför serveringen med broccoli och champinjoner och basilika.

Visningar: 700
Inlagt 2012-01-14 07:26:41