Receptbeskrivning
Curryris med kassler och yoghurt
Ingredienser
för
1 gul lök
2 morötter
olja
4 ris
2 currypulver
1 tsk gurkmeja
8 dl vatten
1 tsk salt
400 g kassler
1 burk majs
1 gräslök
2 dl matyoghurt
sweet chilisås
2 morötter
olja
4 ris
2 currypulver
1 tsk gurkmeja
8 dl vatten
1 tsk salt
400 g kassler
1 burk majs
1 gräslök
2 dl matyoghurt
sweet chilisås
Beskrivning
1.Skala och finhacka lök och morot. Fräs det i en het kastrull med olja. Tillsätt ris, curry och gurkmeja och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
2.Tillsätt vatten och salt. Koka på svag värme i 20 minuter.
3.Skär bort det bruna "ytskiktet " från kasslern. Skiva och skär köttet i tärningar. Häll av majsen.
4.Blanda ner kassler och majs i riset och låt allt värmas några minuter. Lägg upp riset på ett fat. Klipp över gräslöken. Servera med en klick yoghurt och ev sweet chilisås.
FÖR ALLA?
Gluten-och äggfri. Gör mjölkfri: välj mjölkfritt yoghurtalternativ, eller uteslut den.
2.Tillsätt vatten och salt. Koka på svag värme i 20 minuter.
3.Skär bort det bruna "ytskiktet " från kasslern. Skiva och skär köttet i tärningar. Häll av majsen.
4.Blanda ner kassler och majs i riset och låt allt värmas några minuter. Lägg upp riset på ett fat. Klipp över gräslöken. Servera med en klick yoghurt och ev sweet chilisås.
FÖR ALLA?
Gluten-och äggfri. Gör mjölkfri: välj mjölkfritt yoghurtalternativ, eller uteslut den.
Visningar: 526
Inlagt 2013-02-06 12:47:42