Receptbeskrivning

Fröpanerad fisk med rostade rotfrukter och ärtpesto

Ingredienser för
600 g vit fiskfilé (typ torsk
1 st ägg
0.5 dl pumpafrön
0.5 dl solrosfrön
0.5 dl sesamfrö
salt och peppar
olivolja
2 st palsternacka(or)
2 st svartrötter
2 st morot
4 st potatis(ar)
olivolja
salt och peppar
timjan
1 dl svarta oliver
2 dl gröna ärtor
1 dl solrosfrön
0.5 st vitlöksklyfta(or)
0.5 dl parmesanost
1.5 dl olivolja
salt och peppar


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg upp rotfrukterna på en ugnsplåt och ringla lite olivolja över. Strö på salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Strö på färsk timjan och garnera med svarta oliver före servering.2. Grovkör alla ingredienserna till ärtpeston i en mixer. Smaka av med salt och peppar.3. Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik. Blanda pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön i en annan djup tallrik. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen.4. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fisken 3–4 minuter per sida. Servera direkt med rostade rotfrukter och en klick ärtpesto.Receptet kommer från "GI för hela familjen” (Ica bokförlag) av Ulrika Davidsson.Foto Malte Danielsson

Visningar: 137
Inlagt 2013-02-06 19:11:30