Receptbeskrivning

Crème brûlée

Ingredienser för
1 vaniljstång
3 dl grädde
3 äggulor
50 g socker
till gratinering:
100 brun farin


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 190°. Öppna vaniljstången på längden. Värm försiktigt grädde och vaniljstång i 10 minuter. Vispa äggula och socker poröst.
2. Ta upp vaniljstången ur grädden och häll ned fröna tillbaka i grädden. Rör om och koka upp. Vispa sedan ner grädden i äggblandningen, lite i taget. Fyll smeten i 4 ugnssäkra portionsformar. Ställ dem i vattenbad i ugnen i 30 minuter. Låt svalna helt. Kyl i minst 1 timme.
3. Sätt ugnen på 275°. Strö farinsockret över den kalla, stelnade gräddkrämen. Gratinera under grillelementet tills sockret smält.

Visningar: 111
Inlagt 2013-05-20 20:53:24