Receptbeskrivning

Parmesangratinerad fänkål med parmaskinka

Ingredienser för
2 st fänkål, stora (ca 800 g)
200 g parmaskinkaskivor, tunna
50 g tomater, soltorkade marinerade
3 dl parmesanost, riven (ca 100 g)
1 krm svartpeppar
2.5 dl mellangrädde
kokt pasta eller ris


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Dela varje fänkål i fyra klyftor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Låt dem rinna av.
3. Linda parmaskinka runt fänkålen och lägg dem i en ugnssäker form.
4. Hacka tomaterna och strö dem över fänkålen. Strö över ost och peppar. Häll på grädden.
5. Stek i mitten i ugnen ca 15-20 minuter. Den längre tiden gäller om fänkålen är kall före gratineringen.

Visningar: 233
Inlagt 2012-01-14 08:29:42