Receptbeskrivning

Lax på planka

Ingredienser för
4 st laxfiléer
frysta räkor med skal
sparris, färska och smörstekta, till garner
2 tsk citronsaft
1.5 dl vitt vin
1.5 dl fiskbuljong
1 msk smör
1 msk mjöl
5 dl vispgrädde
100 g parmesanost
1 st äggula
0.5 dl hummerfond
12 st potatisar
2 msk smör
2 st äggulor
1 tsk salt
1 tsk muskotnöt


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. SåsenGör såsen genom att häll i vin och buljong i en gryta och koka ned till hälften. 2. Blanda smör och mjöl och lägg i grytan med vin och buljong, späd med grädde. 3. Vispa i parmesanosten, äggulan och hummerfonden. 4. Smaka av med salt och citron. 5. Duchessemos och laxLägg laxfiléerna i en ugnsform och tillaga cirka 15 minuter i 175 grader. 6. Koka potatisen, häll av vattnet och ställ åt sidan. 7. Dela potatisarna med elvispen och blanda i smöret, äggulorna, salt och muskotnöt. 8. Blanda noga och lägg i en spritspåse. Spritsa ut moset på planksteken och förgratinera moset i 275 grader till moset fått färg, cirka 10 minuter. 9. Ta sedan ut plankorna och lägg försiktigt dit en laxfilé samt häll över såsen. 10. Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter på 200 grader. 11. Under tiden skalar du räkorna samt bryner sparrisen i smör på låg värme på stekpannan. 12. Ta ut de klara plankorna och garnera med smörstekt sparris samt räkor, klar att servera!

Visningar: 534
Inlagt 2013-02-06 21:36:55