Receptbeskrivning
Champinjonsoppa med tapenadekrutonger (dn)
Ingredienser
för
400 g champinjoner
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kruka timjan
2 msk smör
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
1 tsk kinesisk soya
8 skivor surdegsbröd
4 msk tapenade
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kruka timjan
2 msk smör
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
1 tsk kinesisk soya
8 skivor surdegsbröd
4 msk tapenade
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka lök och 1 vitlöksklyfta. Finhacka hälften av timjanen. Fräs champinjoner, lök och vitlök i smör ca 5 min. Tillsätt tomatpuré, timjan och salt. Fräs ytterligare ca 1 minut. Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar. Koka upp och låt koka under lock ca 10 min.
2. Krutonger: Lägg bröden på en plåt och rosta dem mitt i ugnen ca 8 min. Skala och halvera 1 vitlöksklyfta och gnid snittytan mot brödet. Bred på tapenade.
3. Blanda ner crème fraiche och soja i soppan och mixa den slät med mixerstav. Låt sjuda ytterligare ca 5 min. Toppa med timjan och servera med tapenadekrutongerna.
2. Krutonger: Lägg bröden på en plåt och rosta dem mitt i ugnen ca 8 min. Skala och halvera 1 vitlöksklyfta och gnid snittytan mot brödet. Bred på tapenade.
3. Blanda ner crème fraiche och soja i soppan och mixa den slät med mixerstav. Låt sjuda ytterligare ca 5 min. Toppa med timjan och servera med tapenadekrutongerna.
Visningar: 276
Inlagt 2013-02-07 14:58:54

