Receptbeskrivning

Leif Mannerströms räksoppa

Ingredienser för
600 g färska räkor
2 msk olivolja
1 st finhackad gul lök
1 färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca
1 tsk tomatpuré
6 dl fiskbuljong (av tärning)
1 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
ev lite cognac
salt och nymalen peppar efter smak
1 knippe dill, finskuren, till garnering


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala räkorna men spara skalen. Ställ räkorna svalt så länge. 2. Fräs räkskalen i oljan i en kastrull någon minut. 3. Tillsätt lök, fänkål och tomatpuré. 4. Fräs ytterligare ett par minuter. 5. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6. Sila. 7. Häll tillbaka buljongen i en kastrull. 8. Häll i grädde och koka ca 10 min. 9. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en skvätt cognac. Arrangera räkorna vackert och garnera med dill.

Visningar: 589
Inlagt 2013-02-07 17:10:01