Receptbeskrivning
Crème a l’Orange - chokladkräm med apelsin
Ingredienser
för
100 g mörk choklad (jag använde 75% kakaohalt men det går bra med en mildare variant eller mjölkchoklad)
2 msk apelsinskal
2 st äggula(or)
2 msk apelsinskal
2 st äggula(or)
Beskrivning
Till 4 små portionsglas:
Man kan tro att det här ska smaka jättemycket kaffe men det gör det inte, kaffet förstärker snarare chokladsmaken.
1. Finhacka chokladen och riv apelsinskalet (bara det gula). Lägg choklad och skal i en stavmixerbunke.
2. Tillsätt kaffet - som måste vara riktigt kokhett, det är viktigt! Låt chokladen smälta, rör sedan om så att det inte finns klumpar. Stavmixa någon sekund.
3. Tillsätt äggulorna och stavmixa direkt. Se upp så att det inte blir klumpar av äggen! Blir det klumpar så silar du bara smeten.
4. Häll upp smeten i 4 små glas och ställ i kylen i 1timme.
Man kan tro att det här ska smaka jättemycket kaffe men det gör det inte, kaffet förstärker snarare chokladsmaken.
1. Finhacka chokladen och riv apelsinskalet (bara det gula). Lägg choklad och skal i en stavmixerbunke.
2. Tillsätt kaffet - som måste vara riktigt kokhett, det är viktigt! Låt chokladen smälta, rör sedan om så att det inte finns klumpar. Stavmixa någon sekund.
3. Tillsätt äggulorna och stavmixa direkt. Se upp så att det inte blir klumpar av äggen! Blir det klumpar så silar du bara smeten.
4. Häll upp smeten i 4 små glas och ställ i kylen i 1timme.
Visningar: 264
Inlagt 2013-02-07 20:38:36

