Receptbeskrivning

Ugnsbakad lax med purjolök & tomat

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
4 portioner.

4 bitar lax
0,5 purjolök
2 tomater
1 burk röd rom
3 dl creme fraische
Saft från ½ citron.


Dela purjolöken på längden & hacka den fint. Skär tomaterna i skivor.
Lägg laxen i en ugnsäker form. Placera ut tomaterna på laxbitarna, ca 2-3 st. Strö sedan purjolöken över laxbitarna så att dom bilr täckta.
Låt stå i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Håll koll hela tiden så att det inte bränns.
För att vara helt säker känna på laxens sidor at den är fast.

Under tiden som laxen är i ugnen blanda creme fraichen med romen & citronen. Låt stå svalt.

Godast att äta till är vanlig kokt potatis.


Visningar: 455
Inlagt 2013-02-08 16:13:08