Receptbeskrivning
Ugnsbakad lax med purjolök & tomat
Ingredienser
för
Beskrivning
4 portioner.
4 bitar lax
0,5 purjolök
2 tomater
1 burk röd rom
3 dl creme fraische
Saft från ½ citron.
Dela purjolöken på längden & hacka den fint. Skär tomaterna i skivor.
Lägg laxen i en ugnsäker form. Placera ut tomaterna på laxbitarna, ca 2-3 st. Strö sedan purjolöken över laxbitarna så att dom bilr täckta.
Låt stå i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Håll koll hela tiden så att det inte bränns.
För att vara helt säker känna på laxens sidor at den är fast.
Under tiden som laxen är i ugnen blanda creme fraichen med romen & citronen. Låt stå svalt.
Godast att äta till är vanlig kokt potatis.
4 bitar lax
0,5 purjolök
2 tomater
1 burk röd rom
3 dl creme fraische
Saft från ½ citron.
Dela purjolöken på längden & hacka den fint. Skär tomaterna i skivor.
Lägg laxen i en ugnsäker form. Placera ut tomaterna på laxbitarna, ca 2-3 st. Strö sedan purjolöken över laxbitarna så att dom bilr täckta.
Låt stå i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Håll koll hela tiden så att det inte bränns.
För att vara helt säker känna på laxens sidor at den är fast.
Under tiden som laxen är i ugnen blanda creme fraichen med romen & citronen. Låt stå svalt.
Godast att äta till är vanlig kokt potatis.
Visningar: 524
Inlagt 2013-02-08 16:13:08

