Receptbeskrivning

Köttfärssås med rotfrukter och pasta

Ingredienser för
ingredienser
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter (à ca 100 g)
1 palsternacka (à ca 200 g)
1 msk smör eller margarin
500 g nötfärs
1 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1.5 dl vatten
0.5 buljongtärning
1 tsk kardemummakärnor stötta
1 tsk salt
2 krm svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala lök, vitlök, morötter och palsternacka. Hacka lök och vitlök, riv rotfrukterna grovt.
Smält matfettet i en gryta och stek köttfärs, lök och vitlök. Rör ner rotfrukterna och låt dem steka med några minuter.
Rör ner tomatpuré, tomatkross, vatten, buljongtärning och kryddor. Låt sjuda ca 15 minuter. Smaka eventuellt av med mera kryddor.
Servera med pasta och bröd.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och servera med mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: servera med pasta utan ägg.

Visningar: 520
Inlagt 2013-02-08 19:03:48