Receptbeskrivning

Pasta carbonara med kalkonbacon

Ingredienser för
ingredienser
4 prtioner pasta (gärna spaghetti)
1 gul lök
200 g kalkonbacon
3 äggulor
1 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
250 gröna ärter
0.5 isbergssalladshuvud
1 tsk olja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och finhacka löken. Skär kalkonbaconet i strimlor. Vispa ihop äggulor och grädde, krydda med salt och peppar.
Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Strimla salladen.
Stek löken och baconet i oljan tills det får färg.
Häll av pastan, men spara 1 dl av pastavattnet (för 4 port) i kastrullen. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör ner ägg- och gräddblandningen, baconfräset och ärterna i pastan och vänd runt.
Servera carbonaran med isbergssalladen.

För alla
Rätten innehåller ägg.Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsgrädde.Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.

Visningar: 474
Inlagt 2013-02-08 19:06:02