Receptbeskrivning

Kladdkaka i långpanna

Ingredienser för
600 g körsbär, med kärnor
100 g mörk choklad, av god kvalitet
300 g smör
5 st ägg
3 dl strösocker
1 dl kakao
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
salt, en nypa
2 dl vatten, kokande
2.5 dl nutella
2 msk kaffe, starkt, kallt
körsbär


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1 Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur körsbären och hacka chokladen grovt. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt smält smör och kokande vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa i smeten. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och toppa med körsbär och choklad. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
2 Rör nutella och kallt kaffe till en slät smet och bred ut denna över kakan. Skär kakan i bitar och toppa varje bakelse med ett körsbär.

Visningar: 338
Inlagt 2012-01-14 17:27:28