Receptbeskrivning

Fläskfilé med oliver och dijonsenap

Ingredienser för
4 st bakpotatis
100 g bacon
2 msk persilja
1 dl västerbottenost
500 g fläskfilé
3 dl crème fraiche
3 msk dijonsenap
1 dl riven västerbottenost
0.5 dl delade gröna oliver
4 st långa morötter
4 st sparrisar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Förvärm ugnen till 225 grader. Skrubba, torka och stick några hål i potatisarna. Lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka.
2. Under tiden: stek bacon så det blir knaprigt och hacka persiljan.
3. Skär av ett lock på potatisen. Gröp ur innehållet i potatisarna. Lägg innehållet i en bunke och tillsätt baconen och persiljan. Rör ihop och lägg tillbaka innehållet i potatisarna.
4. Dela fläskfilén i bitar och stek den. Häll i crème fraiche i en gryta.
5. Tillsätt senapen och oliverna. Häll fläskfilén och innehållet i en ugnsfast form. Strö över västerbottenosten. Sätt in i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.
6. Koka morötterna och sparrisen till lagom tuggmotstånd, dela dem längs med. När maten läggs upp på tallrikar börja med att lägga morötter och sparris i botten på tallriken. Lägg sedan fläskfilén och sås ovanpå.

Visningar: 679
Inlagt 2013-02-09 07:13:19