Receptbeskrivning
			
			
			
			Fläskfilé med oliver och dijonsenap
						Erick Holm via Recept.nu					
				Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							4 st bakpotatis 
100 g bacon
2 msk persilja
1 dl västerbottenost
500 g fläskfilé
3 dl crème fraiche
3 msk dijonsenap
1 dl riven västerbottenost
0.5 dl delade gröna oliver
4 st långa morötter
4 st sparrisar
						
					100 g bacon
2 msk persilja
1 dl västerbottenost
500 g fläskfilé
3 dl crème fraiche
3 msk dijonsenap
1 dl riven västerbottenost
0.5 dl delade gröna oliver
4 st långa morötter
4 st sparrisar
Beskrivning
					
						1.                                 Förvärm ugnen till 225 grader. Skrubba, torka och stick några hål i potatisarna. Lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka.                     
2. Under tiden: stek bacon så det blir knaprigt och hacka persiljan.
3. Skär av ett lock på potatisen. Gröp ur innehållet i potatisarna. Lägg innehållet i en bunke och tillsätt baconen och persiljan. Rör ihop och lägg tillbaka innehållet i potatisarna.
4. Dela fläskfilén i bitar och stek den. Häll i crème fraiche i en gryta.
5. Tillsätt senapen och oliverna. Häll fläskfilén och innehållet i en ugnsfast form. Strö över västerbottenosten. Sätt in i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.
6. Koka morötterna och sparrisen till lagom tuggmotstånd, dela dem längs med. När maten läggs upp på tallrikar börja med att lägga morötter och sparris i botten på tallriken. Lägg sedan fläskfilén och sås ovanpå.
					
										2. Under tiden: stek bacon så det blir knaprigt och hacka persiljan.
3. Skär av ett lock på potatisen. Gröp ur innehållet i potatisarna. Lägg innehållet i en bunke och tillsätt baconen och persiljan. Rör ihop och lägg tillbaka innehållet i potatisarna.
4. Dela fläskfilén i bitar och stek den. Häll i crème fraiche i en gryta.
5. Tillsätt senapen och oliverna. Häll fläskfilén och innehållet i en ugnsfast form. Strö över västerbottenosten. Sätt in i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.
6. Koka morötterna och sparrisen till lagom tuggmotstånd, dela dem längs med. När maten läggs upp på tallrikar börja med att lägga morötter och sparris i botten på tallriken. Lägg sedan fläskfilén och sås ovanpå.
Visningar: 834
Inlagt 2013-02-09 07:13:19
				 
					 
			
 





 0 min
  0 min