Receptbeskrivning

Kladdkaka med lakrits

Ingredienser för
200 g mörk choklad
200 g smör, rumsvarmt
4 st ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1 krm salt
6 st lakrits, kick, eller liknande kolor (à 19g)


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1) Smörj en rund bakform med löstagbar
kant, cirka 22 centimeter i diameter.
2) Smält smöret till kakan i en bunke i
mikron eller i en kastrull på spisen.
Bryt chokladen i mindre bitar och
smält försiktigt. Blanda till en jämn
smet och låt svalna lite.
3)Vispa upp äggen lätt tillsammans med
sockret och rör ner chokladsmeten.
4) Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten
och rör till en jämn massa.
5) Hacka lakritskolorna ganska fint och
rör ner dem i smeten.
6) Häll smeten i formen och grädda i
nedre delen av ugnen i 200 grader i
cirka 15 minuter.
7) Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i
kylen över natten.

Visningar: 179
Inlagt 2012-01-14 18:27:43