Receptbeskrivning

Backens jordärtskockssoppa

Ingredienser för
650 g grovt hackade jordärtskockor
3 st skalade, delade schalottenlökar
1 st delad vitlöksklyfta
5 dl vispgrädde
7 dl mjölk
0.5 dl kycklingfond
3 krm salt
1 krm vitpeppar
4 formfranska


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Blötlägg jordärtskockorna i kallt vatten i cirka 10 minuter.
2. Putsa med en svamp. Rosta tillsammans med schalottenlök och vitlök i 250 grader i cirka 15 minuter i ugn tills jordärtskockorna är mjuka.
3. Häll över i en gryta. Tillsätt grädde, mjölk och kycklingfond. Låt koka upp. Mixa slät.
4. Häll tillbaka soppan genom en såssil i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.
5. Mixa soppan strax innan servering så den blir fluffig. Garnera med en persiljekvist.
6. Skär av kanterna på brödskivorna. Stek på hög värme tillsammans med smör tills de får en fin gyllenbrun färg, skär diagonalt till 2 små trekanter.

Visningar: 606
Inlagt 2013-02-09 14:24:20