Receptbeskrivning

Tandoorigryta med grönsaker

Ingredienser för
1 blomkål
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 paprikor
smör till stekning
0.5 tsk salt
2 dl vatten
0.5 grönsaksbuljongtärning
2 dl matyoghurt
2-3 tsk tandooripaste
1 tsk majsstärkelse (maizena)
1 burk stora vita bönor (à 400 g)
100 g sockerärter
tillbehör:
kokt ris och chutney


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Dela blomkålen i små buketter. Skala och hacka vitlöken. Skala och klyfta löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
Stek allt i smör i en stor stekpanna. Salta.
Vispa ihop vatten, smulad buljong, yoghurt, tandoorikrydda och majsstärkelse i en gryta. Låt det koka upp.
Lägg i grönsakerna och koka grytan ca 2 minuter. Lägg i sköljda och avrunna bönor samt sockerärter. Koka ytterligare 1 minut.
Servera med bröd och avrunda med en frukt.

För alla
Läs noga ingredienserna i tandooripastan. Gluten- och äggfri om rätt bröd används. .
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt yoghurtalternativ, t ex Alpro soya yofu naturell eller Sour Supreme (innehåller soja). Stek i olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör.

Visningar: 308
Inlagt 2013-02-19 14:06:22