Receptbeskrivning
Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili
Ewa Westermark via Ica.se
Ingredienser
för
3 dl kikärter
0.5 dl fibrex
1 dl solhavre
1 ägg
salt och peppar
1 morot
1 röd chili
1 kruka koriander
1 msk curry
2 msk rapsolja
0.5 dl fibrex
1 dl solhavre
1 ägg
salt och peppar
1 morot
1 röd chili
1 kruka koriander
1 msk curry
2 msk rapsolja
Beskrivning
Koka kikärtorna enligt anvisningen på förpackningen. Låt dem bli kalla.
Lägg fibrex i solhavre ca 20 minuter för att svälla. Mixa kikärtorna till en jämn massa. Blanda kikärtorna med fibrex, solhavre och ägg. Smaksätt med salt och peppar.
Skala och riv morötterna fint. Skölj, dela, kärna ur och strimla chilin. Hacka koriander. Blanda i morötter, chili, koriander och curry i kikärtsfärsen. Stek små biffar i olja ca 3 minuter på varje sida.
Servera biffarna med mango chutney, ris och naanbröd.
Lägg fibrex i solhavre ca 20 minuter för att svälla. Mixa kikärtorna till en jämn massa. Blanda kikärtorna med fibrex, solhavre och ägg. Smaksätt med salt och peppar.
Skala och riv morötterna fint. Skölj, dela, kärna ur och strimla chilin. Hacka koriander. Blanda i morötter, chili, koriander och curry i kikärtsfärsen. Stek små biffar i olja ca 3 minuter på varje sida.
Servera biffarna med mango chutney, ris och naanbröd.
Visningar: 612
Inlagt 2013-02-19 13:06:54

